Många har dödats och massor av hus nedbrända!

Vi har haft 2 underbara veckor i Afrika. Men nu ikväll har vi fått ett nödrop från vår församling i Bunia Kongo. Grupper med machetes dvs. långa knivar har mördat folk och har bränt ned flera hus. Vi har 500 medlemmar i området, några har troligtvis dödats igår. Pastor Lokwar skriver till mig, "jag vill själv fly, men kan inte då mina medlemmar kommer till mig och vädjar om hjälp. Jag stannar för att hjälpa dom" skriver han.

Många har tagit sin tillflykt till "Trosgnistans kyrka" och redan imorgon måste vi ge dom mat. FN soldater finns där men folket är just nu ändå livrädda. Även FN soldaterna är rädda.

Kära Facebook-vänner jag vädjar om förbön och gåvor. Klockan är 1 på natten och jag befinner mig i Nairobi med Birger Skoglund och teamet. Kl 3 åker vi till flygplatsen men jag måste få iväg detta nödrop. Jag ber. Swisha en gåva till mat. Vår hjälpkassa för Kongo är tom. Swisha till Trosgnistan på 9007378. Ange Nöd Kongo. Vi skickar ett förskott nu i natt.

Sos! Sos! Nödrop i natten från Afrika.
Göran Duveskog

Hjälpen fortsätter hela tiden!

Sedan Göran gjorde detta upprop har mer än 100.000 kr kommit in via Facebook uppropet. Vi har kunnat köpa mat och filtar och gett drabbade övernattning i kyrkan i Bunia. Vi skickar nu lokala medarbetare som jobbar med uppföljning till Bunia för att säkerställa att hjälpen är effektiv och ser också om vi kan jobba långsiktigt för att hjälpa de drabbade.
Vi vädjar därför om fortsatt stöd och skickar detta upprop till de mejladresser vi har i vårt system.

Förutom Swish kan du skicka in på vårt bankgiro 900-7378 och märk gåvan ”Nöd Kongo”.  Vill du betala med bank eller kreditkort så går det bra via vår hemsida

Med vänlig hälsning
Trosgnistans mission genom
David Duveskog & Göran Duveskog