Sök på sidan

Kontakt: 0278-13010     Email: info@trosgnistan.se

Information gällande Smålandskonferensen 2020

Trosgnistans styrelse har beslutat att ställa in årets Smålandskonferens. Under rådande omständigheter kan vi inte planera för en konferens. Ingen ”minikonferens” kommer därmed heller att hållas. Vi hoppas ni har möjlighet att se oss på vår live sändning 5 juli samt våra live sändningar på kanal 10, en fredag kväll i månaden. För tid och info se vår Facebooksida.

Göran Duveskog ordf.
Trosgnistans missionsstyrelse 4/6-2020

Webbevent i juli

Viktigt meddelande angående Trosgnistans årsmöte den 9 maj.


P.g.a. den pågående corona pandemin så har vi beslutat att flytta årsmötet till den 13 juni kl 15.00 på Betelkyrkan i Runemo. Efter årsmötet så kommer det att bjudas på smörgåstårta. Om restriktionerna fortsätter så kommer endast 50 personer att kunna deltaga i kyrkan där det finns gott om plats så att vi kan hålla distansen. Vi kommer dock att sända årsmötet live och det kommer då också finnas möjligheter att delta med inlägg direkt i mötet om man är medlem. Vi kommer att skicka kod för inloggning till medlemmar som önskar deltaga i årsmötet. Hör av er via mail eller telefon. henrik@trosgnistan.se eller telefon 0278-13010.

Göran Duveskog

Skattereduktion på gåvor

Du kan få upp till 1500kr/år skatteavdrag för din gåva till Trosgnistan
  • Gåvor för minst 2000kr/år
  • Varje gåva måste vara minst 200kr
  • Gåvan ska gå till sociala projekt.

Nyheter via Facebook

Ett fantastisk missionskväll och ett bra årsmöte

Trosgnistans Mission med huvudkontor i Bollnäs höll sitt årsmöte lördagen den 20 maj i Betelkyrkan i Runemo. Efter årsmötet följde en missionskväll ledd av Gert-Ove Liw från Hudiksvall med intervjuer glimtar från Trosgnistans arbete runt om i världen.

Ett av inslagen som stack ut lite extra under kvällen var rapporten från hjälparbete i Nordkorea. Mika Halkola som besökt landet flera gånger berättade om spännande kontakter i detta land.

Trosgnistans mission är verksam i ett 15 tal länder och omsättningen för 2016 blev på 20,8 miljoner.

Största delen av hjälpen har gått till Kenya där Trosgnistans Mission började sitt arbete 1970. Bara i Kenya betjänas ca 160.000 människor i de över 1400 församlingar som leds av Trosgnistans systerkyrka i landet. Av dessa utgör hälften barn och ungdomar.

I Kongo har nu ett rehabiliteringscenter för kvinnor färdigställs. Göran Duveskog var med under invigningen av detta center. Vevlinge camping ägs av Trosgnistans mission men har i början av 2017 sålts till David och Jeanett Åsblom som tidigare arrenderat campingen.

Under året hölls en missionskonferens på Ralingsåsgården i Aneby som samlade bortåt 4000 människor under en veckas tid. Konferensen går under nmanet Smålandskonferensen och har hållits allt sedan år 1970.

Trosgnistans styrelse som valdes av årsmötet utgörs nu av, Curt Johansson ordf., David Duveskog, Ingegerd Johansson, Råsie Sigvardsson-Berbres, Göran Duveskog, Tord Renkel,
Stefan Ask, Maria Larsson och Gert-Ove Liw.

Som auktoriserad revisor valdes Mikael Ernström. Till förtroende valda revisorer från föreningen valdes Karin Bertilsson och Mikael Kolsmyr.

Adresser

Postadress
Box 1112
821 13 Bollnäs

Besöksadress
Edelsbergsvägen 5
821 34 Bollnäs

Kontakt

Telefon
0278-13010

E-post
info@trosgnistan.se

Gåvor

Swish
900 7378

BankGiro
900 - 7378

PlusGiro
90 07 37 - 8