Sök på sidan

Kontakt: 0278-13010     Email: info@trosgnistan.se

Information gällande Smålandskonferensen 2020

Trosgnistans styrelse har beslutat att ställa in årets Smålandskonferens. Under rådande omständigheter kan vi inte planera för en konferens. Ingen ”minikonferens” kommer därmed heller att hållas. Vi hoppas ni har möjlighet att se oss på vår live sändning 5 juli samt våra live sändningar på kanal 10, en fredag kväll i månaden. För tid och info se vår Facebooksida.

Göran Duveskog ordf.
Trosgnistans missionsstyrelse 4/6-2020

Webbevent i juli

Viktigt meddelande angående Trosgnistans årsmöte den 9 maj.


P.g.a. den pågående corona pandemin så har vi beslutat att flytta årsmötet till den 13 juni kl 15.00 på Betelkyrkan i Runemo. Efter årsmötet så kommer det att bjudas på smörgåstårta. Om restriktionerna fortsätter så kommer endast 50 personer att kunna deltaga i kyrkan där det finns gott om plats så att vi kan hålla distansen. Vi kommer dock att sända årsmötet live och det kommer då också finnas möjligheter att delta med inlägg direkt i mötet om man är medlem. Vi kommer att skicka kod för inloggning till medlemmar som önskar deltaga i årsmötet. Hör av er via mail eller telefon. henrik@trosgnistan.se eller telefon 0278-13010.

Göran Duveskog

Skattereduktion på gåvor

Du kan få upp till 1500kr/år skatteavdrag för din gåva till Trosgnistan
  • Gåvor för minst 2000kr/år
  • Varje gåva måste vara minst 200kr
  • Gåvan ska gå till sociala projekt.

Nyheter via Facebook

Reportage av Curt Johansson

I slutet av januari reste jag och min fru Ingegerd ut till Kenya för ett uppdrag. Just då var det stor politisk oro i landet på grund av valet. Landets kristna bad intensivt om en lösning, och innan vi återvände till Sverige kom bönesvaret – Uhuru Kenyatta och Raila Odinga, som hade kämpat om makten, försonades och tog varandra i handen. Lättnaden var stor i landet.

Vi kunde genomföra hela programmet trots den politiska situationen. Vi höll möten på åtta olika platser. Stora skaror samlades. Kyrkorna var för små, och vid två tillfällen hölls mötena utanför kyrkorna, i Awendu och på Komotobo. Över 1000 personer strömmade till. Framförallt upplevde jag en sådan öppenhet att predika och bedja för människor. Jag tror aldrig tidigare jag har upplevt en sådan stark smörjelse och gudsnärvaro i gudstjänsterna. Människor blev starkt berörda, och i varje möten fick jag leda människor i frälsningens bön, och jag brukade avsluta med att bedja för alla sjuka och plågade. Många lyfte händerna som ett tecken på befrielse och helande. Det var helt underbart!

Mabera church i Kuria
Överfull med människor
Stort utomhusmöte på Komotobo
Stort utomhusmöte på Komotobo
Utomhusmöte i Awendu
Ingegerd vittnar

Två stora pastorskonferenser hölls. I februari samlades ca. 400 pastorer och ledare i Migori under 4 dagar. Jag talade om bön och pionjärmission. Gud välsignade underbart.

Pastorskonferens i Migori

I början av mars besökte vi staden Eldoret, där förkunnare samlades från västra Kenya, M.t Elgon och Turkana. Närmare 300 samlades. Även detta seminarium välsignades med en stark gudsnärvaro. Sista dagen avslutades med en smörjelsegudstjänst och det kom en sådan våg av jubel och glädje, så att de flesta dansade som kung David med all makt inför Herrens ansikte.

Vi hade också glädjen att få inviga en nybyggd kyrka i Langas, Eldoret. Den har blivit mycket fin och rymmer bortåt 500 personer. Pastor Daniel Merengo och församlingen har kämpat hårt för att uppföra denna byggnad. På Komotobo fick jag också glädjen att inviga en ny administrationsbyggnad på gymnasieskolan och i Migori invigdes en ny kontorsbyggnad, som våra församlingar i området har samlat in pengar till.

Så fort jag kom ut satte jag också igång med bygget av bönecentrat i Migori. Pengar har strömmat in till min 75-årsdag och det blev nu möjligt att förverkliga denna vision. Bönehallen byggs på en befintlig byggnad och ligger således på andra våningen. Detta skall bli en plats för bön och gemenskap. Då vi lämnade hade taket lagts på och man höll på med att putsa väggarna och sätta in fönster och dörrar.

Vi besökte också barnhemmen både i Lwala och på Komotobo. Min kusin Tage, som har satsat mycket på barnhemmet i Lwala, var på besök tillsammans med några släktingar. Det är en glädje att se hur standarden har höjts avsevärt på båda barnhemmen. På Komotobo hälsade vi också på de handikappade barnnen och de döva barnen. Tvillingarna på bilden räddades från Turkana av två praktikanter. Nu är de pigga och friska.

Vi hade också en högtidlig examensdag i Migori. Då ett antal elever från bibelskolan och sömnad- och designskolan tog examen. I samband med detta fick två av våra ledare mottaga en s.k. ”honorable doctors degree, som University of America hade beslutat att tilldela dem på grund av en lång och fruktbärande tjänst. Det var vår ledare för arbetet i Kenya, John Abisai samt rektorn för bibelskolan i Migori, William Maswe, som fick denna ärebetygelse. Tidigare har också vår ledare i Msai, James Konchella fått mottaga denna utmärkelse. University of America är baserat i Ohio i USA och har baptistisk bakgrund. De har en gren i Kenya.

William Maswe, John Abisai och James Konchella har förärats med doktorshattar

Vi återvände till Sverige 13 mars och blev naturligtvis överraskade av den kalla vintern och snömassorna i Hälsingland. I alla fall är vi mycket tacksamma för tiden i Kenya. Tack för alla förböner och ekonomiskt understöd.

Adresser

Postadress
Box 1112
821 13 Bollnäs

Besöksadress
Edelsbergsvägen 5
821 34 Bollnäs

Kontakt

Telefon
0278-13010

E-post
info@trosgnistan.se

Gåvor

Swish
900 7378

BankGiro
900 - 7378

PlusGiro
90 07 37 - 8